Catherine en Loes in Mexico en Guatemala

de laatste week....

Daagggg vriendjess!!!

Allereerst al een vrolijk pasen a todo!! We missen de eitjes hier wel....

Jaja, we leven nog!! We hebben de afgelopen 10 dagen zowat heel Guatemala doorkruisd als echte backpackers met ons trottertje in de hand! Alles is relatief goed gegaan... we stellen het goed!

Het vertrek uit Pojom viel ons wel zwaar, met een krop in de keel zwaaiden we Hanne en co uit vanbovenop de heuvel vanuit de laadbak van de pick-up.....6 schitterende weken om nooit meer te vergeten!!! De reis was weer even wennen. We waren vergeten dat de chickenbussen nog gas bijgeven in de bocht met een dal van 1000meter aan de zijkant.... Relativeren was dus weer de boodschap!

De eerste stop (na 2 dagen van pick-up naar shuttle naar chickenbus) was Antigua: Een prachtig koloniaal stadje aan de voet van een enorme vulkaan. We hadden al direct door waarom dit ook wel Gringotenango genoemd wordt (gringo is de naam hier voor blanke). Het krioelde daar van de toeristen... en als we zeggen toeristen bedoelen we degene met de kodak rond de nek, de sportschoentjes met witte sokken en de hoeden op! Vreemd als ge uit een dorpje als Pojom komt. Antigua staat vooral bekend om zijn overheerlijke koffie ( plus gebak). Na 6 weken poverheid hebben we ons dus eens volledig laten gaan :). Ook de Cuba libres en de Mojitos moesten eraan geloven!

Na 2 dagen Antigua besloten we door te reizen naar de kust. Montericco, een klein badplaatsje, jawellllll, aan de stille oceaan, den hele andere kant!! Het strand was hier bizar genoeg zwart en het was verstikkend heet!!! 2 dagen volledig gerelaxed, uit cocosnoten gedronken engezwommen! We zullen het verdiend hebben zeker...!??

Last but zekerrr not least bezochten we Panajachel. Een dorpje aan het meer van Atitlan. een zeeeer groot meer omringd door vulkanen, WAUW, supermooi!!!!! Hier deden we ons op dag 1 volledig tegoed aan de souvenierwinkeltjes.... hangmatten met hopen! (hadden we thuis maar eens ne palmboom voor m aan te hangen...). Dag 2, de eerste keer dat Guatemala ons 'bezeikt' heeft! We waren van plan met een bootje over het meer enkele dorpjes aan de overkant te bezichtigen. Uiteraard stonden de bootjesmannen ons al op te wachten... Wij al heel blij dat we de prijs hadden kunnen afbieden tot de helft van het oorspronkelijke bod! meevaller dachten we... Bootje in en hup! Helemaal nix te zien in dorp 1.... Maar niet getreurd, we hadden nog 1 in het vooruitzicht... Dachten we..... Terug aan de haven, geen bootje te zien. En wij stommerikken hadden geen bewijsje gevraagd aan de bootjesman... daar sta je dan! Volledig uit de stemming terug een bootje genomen naar Panajachel en ja natuurlijk opnieuw moeten betalen... dik balen!! Maaaaaaaar voor de rest was dit bezoek zeker de moeite waard!!

Vrijdag was busdag. Vanuit Panajachel moesten we in Mexico-city geraken, Welliswaar 27 uur buszitten, hiephoi!!!! dikke pret! Gelukkig hadden we een tussenstop iets over de Mexicaanse grens. Nachtbus geboekt en nog snel iets gaan eten. Ijverig als we zijn stonden we 30 minuten voor de nachtbus vertrok op het station. 'El bus se fuera' (de bus is vertrokken) WAAATTTTT???!!!! Wat bleek nu.. In Guatemale kunnen ze het uur niet verzetten omdat de helft van het land dan niet mee is, in Mexico wel blijkbaar.... Een uur de laat voor de bus dus! Dik geluk dat der nog ene was maar uiteraard weer vettig moeten bijbetalen.... van Loemp gesproken :)!

Maar uiteindelijk zijn we toch op bestemming geraakt, We hebben ondertussen al 2 dagen Mexico-city achter de rug, werkelijk de moeite! Hier vieren ze Pasen gelijk ge het nog nooit gezien hebt, net carnaval-achtige toestanden enzo... bizar!!!

Toch vreemd na zo 6 weken Pojom, de omschakeling van arm naar rijk is moeilijker als van rijk naar arm.... Doet ons serieus nadenken over onze luxeproblemen....

Morgenvroeg de vliegtuigen nog en dan is ons avontuur alweer voorbij! Jamner...

Foto'tjes volgen nog volgende week

Adiosssss

Muchos besos

Catarina y luz

Reacties

Reacties

Gerard Dupon

Hallo daar, ik lees dat de steden die jullie aan hebben gedaan overeenkomen met een reis die ik op een website zag staan: Spaanse les in Guatemala via Traveling Classroom. Ik las er over op www.mayareizen.nl en vond het meteen interessant. Ze doen wel meer qua reizen, jungle en cultuur door Mexico, Guatemala en Belize. Kennen jullie hen, zou ik ze moeten bellen?
Groeten,
Gerard

Catherine en Loes

Beste Gerard,
Wij hebben deze route zelf uitgestippeld, zonder contact te maken met een reisagentschap. Dus daar kunnen we u niet verder in helpen.
Wel kunnen we u verzekeren dat Mexico en Guatemala de moeite zijn om te bezoeken, als je avontuurlijk bent aangelegd uiteraard. Reizen is daar immers niet zo vanzelfsprekend, plantrekken geblazen! Maar als je met een reisbureau zult gaan zal dat wel allemaal gemakkelijker verlopen.
Alleszins, een aanrader!!!

Groetjes!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!